طراحی سایت: همانطور که می دانیم، طراحی وب برای اینترنت ضروری است. در این مقاله یاد می گیرید که این حوزه شامل چه چیزهایی می شود و دلایل اهمیت و مهارت های مورد نیاز طراحی آن چیست.

طراحی سایت چیست؟

طراحی وب زمینه ای است که شامل رابط های دیجیتالی مانند وب سایت ها، برنامه های کاربردی و خدمات می شود. متخصصان حوزه وب، با استفاده از کد زبان هایی مثل HTML، CSS و JavaScript وب سایت هایی را برای تجربه دیجیتالی کاربران طراحی می کنند. معمولا هدف از این کار کمک به کسب و کارهای اینترنتی برای رسیدن به تارگت هایی مثل افزایش فروش، ارائه خدمات و برندسازی است.

طراحی سایت
طراحی سایت

طراحی گرافیک سایت

گرافیک سایت شامل همه چیز، از رنگ ها و فونت ها گرفته تا طرح کلی صفحات را شامل می شود به استفاده از تکنیک های طراحی گرافیک در وب سایت می پردازد. طراحان گرافیک سایت باید جنبه های مارکتینگ یک وب را با معیارهای زیبایی شناختی متعادل کنند. از دیگر اهداف آنها تلاش برای احتمال رتبه یافتن سایت در نتایج گوگل است و لذا گرافیک سایت جنبه تبلیغاتی دارد.

طراحی رابط کاربری (UI)

UI بطور کلی به هرچیزی که به عنوان واسطه بین کاربر و سیستم یا وب سایت عمل می کند، می پردازد. در واقع رابط کاربری شامل رنگ و قالب عناصر وب سایت، فونت متون و سایز تصاویر و دیگر ویژگی های بصری صفحات وب سایت می شود و هدف از آن، ارائه یک رابط ساده، شهودی و سازگار با ویژگی های مخاطب است.

طراحی تجربه کاربری (UX)

متخصص طراحی تجربه کاربری، وظیفه ایجاد یک تجربه واقعا ارزشمند را برای کاربر برعهده دارد. این امر، با بررسی نیاز های مخاطب و ارائه UX متناسب با آن میسر می شود. تعامل با کسب و کار شما باید همیشه یک لحظه مثبت برای کاربران باشد، بطوری که هیچ مانعی نداشته باشند و همیشه به اهداف خود دست پیدا کنند.

بهینه سازی موتور جستجو (SEO)

طراحی اختصاصی سایت، همچنین شامل بهینه سازی موتور جستجو یا به اختصار سئو (SEO) نیز می شود. سئو سایت این اطمینان را می دهد که وب سایت ما در صفحه نتایج موتور جستجوهایی مثل گوگل یا بینگ و … به کاربران نمایش داده شود. در واقع سئو سایت اقداماتی است که به محتواها و صفحات وب سایت ما کمک می کند تا در رتبه بندی صفحه نتایج گوگل به مرتبه های بالاتری دست یابد که این امر باعث افزایش ترافیک و فروش سایت می شود.

اهمیت طراحی وب سایت

طراحی سایت به شما کمک می کند تا برند و کسب و کار خودتان را در معرض دید مردم قرار بدهید و در صورتی که از استراتژی و رویکرد کارآمدی در بازاریابی بصری استفاده کنید، وب سایت شما می تواند مخاطبان بسیاری را جذب و آنها را به مشتری تبدیل کند. کاربران با وب سایت هایی تمایل به همکاری یا خرید دارند که بتوانند به آن اعتماد کنند یا با آن اعتماد برقرار کند یا برایشان مفید باشد. به همین دلیل کار با طراحان حرفه ای سایت بسیار مهم است. یک برنامه نویس ماهر می تواند نیازهای برند و کسب و کار شما را تجزیه و تحلیل کند و از ابزارهای مناسبی برای ظاهر کلی آن استفاده کند.

در طراحی سایت به چه نکاتی توجه کنیم؟

همانطور که قبلا گفتیم، طراحی وب سایت می تواند وجهه قدرمندی از کسب و کار بزرگ تجاری به نمایش بگذارد و یکی از ستون های اصلی بیزینس باشد. اما باید گفت به مانند دیگر جنبه های هر کسب و کاری، طراحی سایت نیاز به رعایت یک سری نکات است و باید بر اساس تصمیمات درستی برنامه ریزی شود. انتخاب های اشتباه می تواند تاثیر منفی در حضور شما در اینترنت بگذارد. در ادامه برای طراحی وبسایت و ارائه قدرتمند آن، به نکاتی اشاره می کنیم:

طراحی سایت اختصاصی

زیباشناسی:

هر زمان که مردم درباره طراحی سایت بحث می کنند، ظاهر سایت چیزی است که بیشتر به آن توجه می شود. این ظاهر به رابط کاربری و تجربه کاربری بستگی دارد. اینکه از رنگ و گرافیکی استفاده کنید که با ماهیت وب سایت سازگار باشد و کاربران بتوانند در کنار ارتباط گیری، با آن تعامل کنند.

قابلیت استفاده بهتر:

هرگز فراموش نکنید که افراد واقعی از وب سایت شما استفاده خواهند کرد، بنابراین طراحی وب سایت باید قابلیت استفاده خوبی داشته باشد. منظور از قابلیت استفاده، این است که وب سایت شما توسط تمامی افراد با سلیقه های مختلف جستجو شود. سادگی لازم را داشته باشد و از دکمه ها و منو های اضافی پرهیز شود.

کیفیت محتوا:

حتی اگر دیگر کامپوننت یا عناصر وب سایت نیز به نحو عالی طراحی شوند و کار کنند، در صورتی که وب سایت شما، محتوای مفید و باارزشی نداشته باشد، به درد نمی خورد. در واقع محتوای شماست که در اغلب مواقع کاربران را به سمت وب سایت شما جذب می کند. از این رو است که در استراتژی دیجیتال کسب و کار ها، بازاریابی محتوا در اولویت اول قرار دارد و تلاش می کنند محتوای باکیفیتی برای جذب مردم به خواندن و به اشتراک گذاری آن ارائه کنند. محتوا باید به گونه ای نگاشته شود که با ارائه اطلاعات صحیح و مناسب به زمان کاربران ارزش قایل شود.

سرعت:

احتمالا شما هم به هنگام سرچ کلمه ای، وارد یک سایتی شده اید و بعد از اینکه لود شدن سایت، کمی طول کشیده، از آن خارج شده اید. بررسی ها نشان می دهد که در صورتی که بالا آمدن وب سایت شما، بیشتر از 3 ثانیه طول بکشد، نرخ پرش (bounce rate) شما 38 درصد افزایش می یابد که این یک عامل منفی برای وب سایت شماست.

سازگاری با موبایل:

طبق آخرین آمار، دستگاه های تلفن همراه بیش از 50 درصد از کل ترافیک آنلاین را تشکیل می دهند. این بدان معناست که اگر وب سایت شما به درستی روی گوشی های هوشمند و تبلت ها بارگذاری نشود، ممکن است تقریباً نیمی از مخاطبان بالقوه خود را از دست بدهید! برای جلوگیری از این مورد، شرکت طراحی سایت استراتژی ای تنظیم می کند تا اطمینان حاصل شود که محتوای شما با صفحات موبایل نیز سازگار باشد یا به عبارت دیگر وب سایت شما ریسپانسیو شود. منظور از ریسپانسیو کردن سایت، تنظیم و سازگار کردن صفحات وب به نمایشگرهای دستگاه های مختلف مثل تبلت و لپ تاپ و موبایل است.

بدترین اشتباهات طراحی وب

طراحی سایت و پشتیبانی از آن به تقویت ثبات و قدرت برند شما از طریق تجارت بصری و کیفیت کمک می کند. با این حال، نتایج خوب تنها زمانی به دست می آیند که از یک سری اشتباهات که پتانسیل خنثی کردن تلاش های شما را دارند، خودداری کنید. در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می کنیم.

  • در نظر نگرفتن مخاطب هدف خود به هنگام برنامه ریزی و اجرای طرح
  • استفاده از عناصر بسیار زیاد که باعث حواس پرتی کاربر می شوند.
  • عدم وجود دعوت به اقدام مناسب برای هدایت مشتریان بالقوه به انجام خرید
  • مستند نکردن تصمیمات طراحی وب تا در آینده از آنها برای بررسی استفاده کرد.
    طراحی سایت 2
    طراحی سایت 2

قیمت طراحی سایت

بسته به این که حجم وب سایت چه اندازه باشد و از چه زبان هایی در طراحی آن استفاده شود. این وظیفه به چه تیمی با چه سطح تخصصی سپرده شود قیمت طراحی وب می تواند متغییر باشد. استفاده از قالب ها و سیستم مدیریت محتوای آماده ای مثل wordpress یا جوملا در طراحی وب سایت، مطمئنا هزینه کمتری نسبت به سایت هایی که هر بخش آن، مثل بک اند، فرانت اند، رابط کاربری و … توسط متخصص جداگانه ای طراحی شده، دارد.

مهم ترین مهارت ها برای طراحی وب سایت

باتوجه به اهمیت این حوزه، حال میخواهیم به مهارت هایی اشاره کنیم که شخص یا شرکتی که می خواهد خدمات طراحی سایت ارائه دهد، باید در برنامه ریزی و اجراهای خود از آنها استفاده کند.

  • تسلط به زبان هایی مثل HTML و CSS و JAVASCRIPT و فریمورک هایی مثل REACT برای طراحی فرانت اند سایت
  • تسلط به زبان هایی مثل پایتون یا php و فریمورک هایی مثل جنگو یا لاراول برای طراحی بک اند سایت
  • تسلط به UI و UX برای ارائه هرچه بهتر ظاهر کلی سایت
  • تسلط به سئو سایت برای ارتقای رتبه وب سایت در صفحه نتایج موتور جستو (SERP)

و چندین مهارت مدریتی دیگر که پرداخت به آنها خارج از محتوای این مقاله است.

سخن آخر

چنانچه کسب و کاری دارید و می خواهید بعد اینترنتی آن را راه اندازی کنید. چناچه خدمات یا محصولاتی دارید که فکر می کنید در بستر اینترنت می توانید به مردم بفروشید، داشتن وب سایت چیزی است که به آن نیاز دارید. شرکت افرند، با بیش از چند سال تجربه و با داشتن سابقه همکاری به کسب و کارهای نوپا و بزرگ، آماده طراحی وب سایت اختصاصی شما است. همینطور می توانید از طریق صفحه افرند با نمونه طراحی سایت آشنا شوید. با شماره تماس های زیر تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید.

منبع : گروه مطالعاتی افرند وب